Επαγγελματικές κάρτες, τις βλέπουμε καθημερινά παντού. Ποια είναι όμως η ιστορία τους; Πάμε να δούμε

Η πρώτη εμφάνιση της επαγγελματικής κάρτας τοποθετείτε τον 15ο Αιώνα στην Κίνα, εκεί εύποροι επαγγελματίες, τις χρησιμοποιούσαν κυρίως με σκοπό να κανονίσουν μια συνάντηση με κάποιον που επιθυμούσαν. Συνηθιζόταν οι έμποροι να δίνουν τις κάρτες στους υπηρέτες και αυτοί με την σειρά τους στους αφέντες τους, έπειτα οι αφέντες συγκέντρωναν πλήθος καρτών και αποφάσιζαν ποιόν ήθελαν να συναντήσουν.

Μια πρώιμη μορφή της κάρτας με την σημερινή της μορφή και χρήση, εντοπίζουμε στην Γαλλία του Louis XIV κατά την διάρκεια του 17ου Αιώνα, εκεί λειτουργούσαν είτε ως “Προάγγελος” της έλευσης κάποιου ευγενή, είτε διανέμονταν από υπηρέτες των ευγενών σε κλειστό κύκλο ατόμων που επιθυμούσαν συνάντηση.

Περίπου την ίδια περίοδο έκαναν την εμφάνιση τους οι “trade cards” όπου από την μία πλευρά φαινόντουσαν τα στοιχεία κάποιου εμπόρου ενώ από την άλλη υπήρχε ζωγραφισμένος ένας χάρτης με ένα σημάδι για το πού ακριβώς βρισκόταν ο έμπορος.

Εν΄τέλει στις αρχές του 18ου αιώνα η χρήση κάρτας έγινε ευρέως χρησιμοποιούμενη πρακτική και άρχισε να αποκτά περισσότερο την σημερινή της μορφή

Αν θέλεις και εσύ, να αποκτήσεις τις δικές σου επαγγελματικές κάρτες δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας ή να ζητήσεις να σε καλέσουμε μέσα από την ενότητα επικοινωνία.

Αφήστε μας ένα σχόλιο